ROC-Light/ROC – Drone-up – Drone met piloot inhuren? Bel Drone Up!

Drone Up is een gecertificeerde onderneming die in het bezit is van een ROC-Light vergunning. Hiermee kunnen met drones tot 4 kg professionele vluchten uitgevoerd worden. Zoals in elke regelgeving biedt dit zowel mogelijkheden alsook beperkingen.

Globaal komt het erop neer dat met de ROC-Light vergunning vluchten kunnen worden uitgevoerd met een maximale verticale hoogte van 50 meter. In de praktijk blijkt dat deze hoogte bijna altijd toereikend is voor de gevraagde foto- en/of filmopnames. De meeste cliënten willen geen opnames waarin ze een stipje van een bedrijf, woning of erf of anderszins zien.

Momenteel is Drone Up bezig om ook in het bezit te komen van een volledige ROC-vergunning.  Zodra wij over deze vergunning beschikken kunnen er vluchten uitgevoerd worden met een maximale verticale hoogte van 120 meter. Omdat deze vergunning weer meer mogelijkheden biedt (denk aan de industriële sector/ontheffing voor bepaalde luchtruimgebieden etc), wil Drone Up zich naast de huidige activiteiten in de nabije toekomst zich ook op deze groep richten.

Drone Up heeft een uitstekende verzekering. Er zal ingeval van schade nooit een partij zijn die financieel nadeel ondervindt.

Ook wat dat betreft heeft Drone Up zijn zaakjes goed op orde.